"أمطار القصيم" .. 33 حادثاً و55 محتجزاً وتضرُّر منزليْن لعائلتيْن و"المدني" ينقذ

Written By وداد السعودي on 2018/04/07

This article was written originally in Arabic and is translated using a 3rd party automated service. ArabiaWeather is not responsible for any grammatical errors whatsoever.

طقس العرب- باشرت فرق الدفاع المدني بمنطقة القصيم، عدداً من الحوادث التي وقعت بسبب الأمطار التي هطلت على المنطقة خلال الأربع وعشرين ساعة الماضية؛ سالت معها الأودية والشعاب في التقلبات الجوية التي تشهدها السعودية هذه الأيام.

 

وقال المتحدث الرسمي للدفاع المدني بمنطقة القصيم العقيد إبراهيم أبا الخيل: "الدفاع المدني بالقصيم، يتابع التطورات المناخية التي تمر بها المنطقة من خلال التنسيق المتواصل مع الهيئة العامة للأرصاد وحماية البيئة".

 

وأضاف: "رفعنا درجة الجاهزية من خلال العمل على مسارات عدة تتضمن توعية المواطنين والمقيمين بالمخاطر التي قد يتعرّضون لها في مثل هذه الأجواء، إضافة إلى انتشار دوريات السلامة في المواقع التي تستدعي وجودهم، وكذلك مباشرة الحوادث وفقاً لما يتطلبه الموقف".

 

وأوضح أنه "نتيجة للأمطار التي هطلت على مدينة بريدة، فقد تضرّر منزلان لعائلتيْن بمركز الشقة، تتكون الأولى من (9) أشخاص، بينما تتكون العائلة الثانية من (14) شخصاً؛ إضافة إلى رب الأسرتين؛ حيث تمّ إخلاء المنزليْن وإيواء ساكنيها بالتنسيق مع فرع وزارة المالية بالمنطقة".

 

واختتم: "كما باشرت فرق الدفاع المدني بالقصيم، عدداً من حوادث احتجاز المركبات والحرائق بسبب الأمطار؛ حيث باشرت فرق بريدة (6) حوادث؛ بينما باشرت فرق البكيرية (9) حوادث، في حين باشرت فرق مدني الرس عدد (18) حادثاً وتمّ إخراج (55) محتجزاً، وهم بصحة جيدة".

المصدر:  سبق

This article was written originally in Arabic and is translated using a 3rd party automated service. ArabiaWeather is not responsible for any grammatical errors whatsoever.


Browse on the official website



Astronomical report on the conditions for sighting the crescent moon of Muharram 1448 AHWhat is the khella plant?Tornado warning forces England players to take shelter indoors in AmericaSeasonal rains hit 6 Arab countries... lightning, thunder and floods until June 22The Meteorology Department warns: Strong winds will hit Mecca and Jeddah, with temperatures approaching 50 degrees Celsius today.Meteorology: Weather warnings issued Wednesday for 5 areas, including Jeddah, Mecca, and MedinaMeteorology: Weather warnings issued for 4 regions, including Jeddah, including rain, lightning, and dust storms.A prolonged heat wave is pushing temperatures up to 50 degrees Celsius in five Arab countries.Watch the video: Winds of 110 km/h put Kuwait under a historic sandstorm that obscured roads and trapped vehicles (June 2021)