"أمطار القصيم" .. 33 حادثاً و55 محتجزاً وتضرُّر منزليْن لعائلتيْن و"المدني" ينقذ

Written By وداد السعودي on 2018/04/07

This article was written originally in Arabic and is translated using a 3rd party automated service. ArabiaWeather is not responsible for any grammatical errors whatsoever.

طقس العرب- باشرت فرق الدفاع المدني بمنطقة القصيم، عدداً من الحوادث التي وقعت بسبب الأمطار التي هطلت على المنطقة خلال الأربع وعشرين ساعة الماضية؛ سالت معها الأودية والشعاب في التقلبات الجوية التي تشهدها السعودية هذه الأيام.

 

وقال المتحدث الرسمي للدفاع المدني بمنطقة القصيم العقيد إبراهيم أبا الخيل: "الدفاع المدني بالقصيم، يتابع التطورات المناخية التي تمر بها المنطقة من خلال التنسيق المتواصل مع الهيئة العامة للأرصاد وحماية البيئة".

 

وأضاف: "رفعنا درجة الجاهزية من خلال العمل على مسارات عدة تتضمن توعية المواطنين والمقيمين بالمخاطر التي قد يتعرّضون لها في مثل هذه الأجواء، إضافة إلى انتشار دوريات السلامة في المواقع التي تستدعي وجودهم، وكذلك مباشرة الحوادث وفقاً لما يتطلبه الموقف".

 

وأوضح أنه "نتيجة للأمطار التي هطلت على مدينة بريدة، فقد تضرّر منزلان لعائلتيْن بمركز الشقة، تتكون الأولى من (9) أشخاص، بينما تتكون العائلة الثانية من (14) شخصاً؛ إضافة إلى رب الأسرتين؛ حيث تمّ إخلاء المنزليْن وإيواء ساكنيها بالتنسيق مع فرع وزارة المالية بالمنطقة".

 

واختتم: "كما باشرت فرق الدفاع المدني بالقصيم، عدداً من حوادث احتجاز المركبات والحرائق بسبب الأمطار؛ حيث باشرت فرق بريدة (6) حوادث؛ بينما باشرت فرق البكيرية (9) حوادث، في حين باشرت فرق مدني الرس عدد (18) حادثاً وتمّ إخراج (55) محتجزاً، وهم بصحة جيدة".

المصدر:  سبق

This article was written originally in Arabic and is translated using a 3rd party automated service. ArabiaWeather is not responsible for any grammatical errors whatsoever.


Browse on the official website



Information about tulipsWhere did the celebration of Tree Day...the Feast of Our Lady of the Harvest come from?Urgent | Meteorology issues red warning of heavy rain and lightning in 6 governorates in the Asir regionUrgent: Weather forecast warns of severe dust storms and rain in 3 regions todayA regional sandstorm on Sunday will affect the Jordanian and Syrian deserts and extend into Iraq.Urgent - Asir | Meteorology raises warning level to red due to a weather condition including thunderstormsHeavy rain accompanied by lightning and hail is expected in several regions of the Arab world during the first week of May.A very cold polar air mass reaches Türkiye, with potential consequences for the region.A regional cold wave will affect eight Arab countries starting Sunday night/Monday morning and continuing until midweek.