الأربعاء | زخات رعدية من المطر متفاوتة الشدة متوقعة على أجزاء من جنوب غرب المملكة

Written By رامي عبيد on 2019/08/20

This article was written originally in Arabic and is translated using a 3rd party automated service. ArabiaWeather is not responsible for any grammatical errors whatsoever.

طقس العرب - رامي عبيد - يتوقع يستمر الطقس حاراً في العديد من المناطق نهار الأربعاء بينما يكون معتدلاً فوق المرتفعات الجنوبية الغربية. 

 

تنبيه من تشكل السيول في أجزاء من جازان وعسير والباحة  

يتوقع مع ساعات ما بعد ظهر ومساء يوم الأربعاء الموافق (1440/12/20) أن تتكاثف السُحب الركامية الرعدية المصحوبة بزخات من الأمطار متفاوتة الشدة على أجزاء من جازان والباحة والطائف،تكون زخات الامطار غزيرة أحياناً وبشكل محلي على اجزاء من جازان وعسير والباحة بحيث قد تتسبب في تشكل السيول. 

كما ويتوقع أن تترافق هذه السُحب الركامية بنشاط الرياج السطحية وتساقط زخات البَرَد. 

 

سُحب متوسطة وعالية تغطي أجزاء من القصيم وحائل وجنوب منطقة الرياض والربع الخالي مع فرصة لزخات خفيفة من الامطار  

يتوقع أن يكون الطقس غائم جزئي إلى غائم بسُحب متوسطة وعالية على أجزاء من منطقتي القصيم وحائل إضافة لجنوب منطقة الرياض واجزاء من الربع الخالي مع فرصة لزخات خفيفة ومحلية من الامطار. 

 

 إضطراب البحر على أجزاء من سواحل البحر الأحمر، غبار على بعض المناطق

يتوقع مع ساعات ظهر وعصر الأربعاء أن تهب رياح شمالية عربية نشطة السرعة مع هبات قوية على سواحل جدة وينبع ورابع والليث والقنفذة، كما تعمل هذه الرياح على إثارة الغبار والأتربة في الأجزاء الداخلية من هذه السواحل.   

 

توصيات طقس العرب 

This article was written originally in Arabic and is translated using a 3rd party automated service. ArabiaWeather is not responsible for any grammatical errors whatsoever.


Browse on the official website



How does the Red Sea depression affect Saudi Arabia?Iraq is facing its worst drought crisis in 90 years.November in the collective heritage of the Arab EastSaudi Arabia | New activity of the Saba winds stirring up dust and sand in these areasSaudi Arabia | Tomorrow... the start of `winter school hours` in the Kingdom's schools, and here are the details of the schedules in each region.The surge of massive polar air masses towards the North Atlantic is causing significant weather changes.Arab world: The first low-pressure system in November causes instability in these regions.Riyadh | We may do without air conditioning at night... Temperatures will drop to 15 degrees Celsius next weekThe Northern Borders Education Department announces the start of winter school hours.