الثُلاثاء: السعودية ما بين فرصة الأمطار و الحرارة القاسية

Written By سنان خلف on 2013/09/16

This article was written originally in Arabic and is translated using a 3rd party automated service. ArabiaWeather is not responsible for any grammatical errors whatsoever.

موقع  ArabiaWeather.com- سنان خلف – تشير آخر المعلومات الجوية الصادرة عن مركز "ارابيا ويذر" الإقليمي إلى إستمرار سيطرة الأجواء الحارة نهار الثُلاثاء 11/10/1434هـ في أجزاء واسعة من المملكة، مع سيادة الأجواء الرطبة على المناطق الساحلية المُطلة على سواحل البحر الأحمر والخليج العربي وخاصة الأجزاء الجنوبية منه.

 

ومن المتوقع بمشيئة الله أن تُعاود السحب تكاثُرها التدريجي على المرتفعات الجنوبية الغربية والغربية من المملكة إعتباراً من ساعات الظُهر، ومن المتوقع أن يزداد نشاط السُحب في ساعات العصر بحيث تتهيأ الفُرصة لتساقُط الأمطار على طول المرتفعات الجنوبية الغربية والغربية من المملكة.

 

ومن المُتوقع بمشيئة الله أن تطال الأمطار كُل من مُرتفعات عسير والباحة وجازان وصولاً إلى مُرتفعات الطائف وأجزاء من منطقة مكة المُكرمة والمدينة المُنورة على أن تتركز الهثطولات المطرية بمشيئة الله في المناطق الشمالية والشمالية الشرقية من مكة والمدينة.

 

وأشارت المعلومات الجوية كذلك إلى إحتمالية تساقُط بعض الأمطار في أجزاء محدودة من القصيم وحائل وأجزاء الجزء الشمالي من المنطقة الوسطى.

 

تابع صور الأقمار الإصطناعية بالضغط هنا

This article was written originally in Arabic and is translated using a 3rd party automated service. ArabiaWeather is not responsible for any grammatical errors whatsoever.


Browse on the official website



Riyadh | We may do without air conditioning at night... Temperatures will drop to 15 degrees Celsius next weekThe Northern Borders Education Department announces the start of winter school hours.Unstable weather and chances of rain in 6 Arab countries this weekendSaudi Arabia | For the first time this season... rain is possible in 6 regions this weekendImportant | Riyadh Education Department announces the start date for winter school hoursSatellite images reveal the extent of the devastation left by Hurricane MelissiaA rare weather event occurred when snow fell on Medina.Saudi Arabia: Chance of rain in these areas this weekendWhat is the expected path of Hurricane Melissa over the coming days?