تطور خطير ! انتقال عدوى فايروس كورونا إلى أطباء في السعودية

Written By admin on 2013/05/16

This article was written originally in Arabic and is translated using a 3rd party automated service. ArabiaWeather is not responsible for any grammatical errors whatsoever.

 

موقع ArabiaWeather.com- أعلنت منظمة الصحة العالمية عن تسجيل أول عدوى بشرية بفيروس "كورونا" في المملكة العربية السعودية، لاثنين من العاملين في الأطقم الطبية بإحدى المستشفيات، نتيجة تعاملهما مع مرضى يُعتقد أن منهم مصابون بالفيروس الفتاك.

وقالت المنظمة العالمية، في بيان أصدرته مساء الأربعاء، إن أحد المصابين رجل في الخامسة والأربعين، يرقد في حالة خطيرة، بعد تعرضه للمرض في الثاني من مايو الجاري، أما المصاب الآخر سيدة تبلغ من العمر 43 عامًا، تعرضت للمرض في الثامن من نفس الشهر، وحالتها مستقرة.

 

وأشار البيان إلى أن "هذه هي المرة الأولى التي يتم فيها تأكيد انتقال الفيروس إلى عاملين في القطاع الطبي، نتيجة التعامل مع مصابين بفيروس كورونا الجديد".

 

ودعت منظمة الصحة العالمية "المؤسسات العلاجية، التي تقوم بتقديم الرعاية لمرضى يُشتبه في إصابتهم بفيروس كورونا، إلى تبني إجراءات ومعايير ملائمة، لتقليص خطر انتقال الفيروس إلى المرضى آخرين، أو العاملين في الرعاية الصحية".

 

وتم رصد أول إصابات بشرية بفيروس "كورونا" مؤخرًا، وبعدها بدأ انتشار المرض في عدد من دول الشرق الأوسط، خاصةً في المملكة العربية السعودية.

 

وحتى مساء الأربعاء، تم تسجيل 40 حالة إصابة مؤكدة في مختلف أنحاء العالم، منذ سبتمبر الماضي، بحسب منظمة الصحة العالمية، توفيت 20 حالة منها في 6 دول، هي فرنسا، وألمانيا، والأردن، وقطر، والمملكة العربية السعودية، إضافة إلى المملكة المتحدة.

 

للمعرفة أكثر : ما هو فايروس كورونا و ما هي أعراضه


 

This article was written originally in Arabic and is translated using a 3rd party automated service. ArabiaWeather is not responsible for any grammatical errors whatsoever.


Browse on the official website



How do we deal with heat waves? Here are the top 10 tips for dealing with a hot weatherDistinctive weather events that occurred in RamadanLevant: Thunderstorms concentrated in Syria and Lebanon midweek, with heavy dust storms in desert areas.Arabian Gulf: Forty-degree temperatures, thunderstorms, and active winds that will stir up dust and sand in some areas over the coming days.A very cold air mass of polar origin is located in eastern Europe, pushing its cold winds to the Levant.Bringing spring snow to mountain peaks, a cold air mass is affecting the eastern Mediterranean and the Levant, accompanied by radical changes in the weather (details)Weather conditions and sky conditions in the Arab world at the time of observing the crescent of Shawwal 1446 AHWeather and temperature fluctuations are coming to the Arab world, with chances of rain in several countries coinciding with Eid al-Fitr.Polar winds and snow showers are expected in many mountainous areas in the Levant, coinciding with the first days of spring.