مليارات المخلوقات البحرية شوهدت على الشواطئ الغربية لأمريكا الشمالية

Written By رامي عبيد on 2014/08/23

This article was written originally in Arabic and is translated using a 3rd party automated service. ArabiaWeather is not responsible for any grammatical errors whatsoever.

موقع ArabiaWeather.com - رُصد على  طول الشواطئ الغربية للولايات المتحدة الأميركية وجود مليارات المخلوقات الزرقاء، التي تشبه في شكلها قناديل البحر و هذ المخلوقات المكتشفة سببت حيرة كبيرة للعلماء.

 

وامتد وجود هذه المخلوقات، المعروفة باسم "فليلا فليلا" أو "الشراع الصغير" أو "الشراع البنفسجي"، بداية من الشواطئ الشمالية الغربية للولايات المتحدة وبريتيش كولومبيا في كندا.

 

وتعرف هذه المخلوقات بإسم "فليلا فليلا" و أنتشرت بداية من الشواطئ الشمالية الغربية للولايات المتحدة وبريتيش كولومبيا في كندا.

 

وبحسب أستاذ علم الأحياء في كلية شبه جزيرة مونتيري " كيفين راسكوف" : " أن أعداد هذه المخلوقات هائلة جداً"، وأضاف أن هذه المخلوقات تتكاثر بشكل مذهل حيث قام هو و طلابه بتعداداها و تمكنوا من رصد ألف مخلوق بالمتر الواحد.

 

وتم مشاهدة هذه المخلوقات على شواطئ ولايات كاليفورنيا وأوريغون وواشنطن بالإضافة إلى الشواطئ الكندية الغربية، ويعرف عن هذه المخلوقات بأنها "تلسع"، لكن لسعتها ليست قوية بما يسبب الأذى للإنسان.

 

وتجدر الإشارة بان هذا النوع من المخلوقات "الشراع البنفسجي"يعيش في العادة على بعد عدة أميال من الشواطئ، وينفق ويتحلل بمجرد وصوله إلى الشاطئ.

 

والسبب المرجح لغزو هذه المخلوقات الشواطئ يعود إلى التيارات البحرية في المحيط الهادئ و الرياح و الصيد الجائر الذي يحرم هذه المخلوقات من طعامها بحسب "ناشيونال جيوغرافيكس".

 

شاهد أيضاً: 

بالفيديو أسد البحر يُحلّق عشرين قدماً بعد أن ضربه الحوت

 

 

 

 

This article was written originally in Arabic and is translated using a 3rd party automated service. ArabiaWeather is not responsible for any grammatical errors whatsoever.


Browse on the official website



Animals that lived on the land of Saudi Arabia and ended their lives with extinctionvideo | This fish can spend 4 years in a summer hibernation without a drop of water!Arabian Gulf: Thunderstorms adorn the skies of many regions, accompanied by heavy hail on the first of August.Very important | 45 minutes is enough to kill you..Video reveals the danger of sleeping in the car with the air conditioner onArabian Gulf: These areas are expected to receive rain in the coming days.Local volcanic activity intensifies and expands in the Hajar Mountains, impacting areas across the UAE.Severe flooding kills 64 in Pakistan, with more rain expectedLevant: Thunderstorms concentrated in Syria and Lebanon midweek, with heavy dust storms in desert areas.Arabian Gulf: Forty-degree temperatures, thunderstorms, and active winds that will stir up dust and sand in some areas over the coming days.